Leave Your Message
Tau e le masani ai i Saina i Matu ma Saute

Tala Fou a le Kamupani

Tau e le masani ai i Saina i Matu ma Saute

2024-06-16

 

Aisea ua mamafa ai timuga talu ai nei i saute ma maualuga le vevela i matu?

 

Talu ai nei, na faʻaauau pea le maualuga o le vevela i le itu i matu, ma faʻaauau pea timuga mamafa i saute. Aiseā la e faaauau ai pea ona mamafa timuga i saute, ae e lē solomuli le itu i mātū? E tatau faapefea ona tali atu tagata lautele?

 

O le aofaʻi o 42 nofoaga o le tau a le atunuʻu i Hebei, Shandong ma Tianjin ua oʻo i le maualuga o le vevela talu mai le aso 9 o Iuni, ma o le maualuga o le vevela i aso taʻitasi o 86 nofoaga o le tau a le atunuʻu ua sili atu i le 40 ° C, e aʻafia ai se vaega e tusa ma le 500,000 sikuea kilomita ma le faitau aofaʻi. e tusa ma le 290 miliona tagata, e tusa ai ma le National Meteorological Center.

0.jpg

 

 

 

Aisea ua matua mata'utia ai le maualuga o le vevela talu ai nei i Matu?

 

Fu Guolan, o le vaʻaiga sili o le National Meteorological Center, na fai mai talu ai nei i North China, Huanghuai ma isi nofoaga o loʻo i lalo o le puleaina o le maualuga o le faʻaogaina o le tau, o le lagi e itiiti ifo le puao, manino le susulu o le lagi ma le goto o le vevela e faʻalauteleina ai le atinaʻeina o le maualuga. tau vevela. O le mea moni, e le gata o le siʻitia o le vevela talu ai nei, o lenei taumafanafana, o le maualuga o le vevela o le tau o Saina na vave ona aliali mai, i luga o le atoaga, o le maualuga o le vevela o le tau o le a faʻaalia soo.

 

 

Po o le a avea le tau vevela ma masani?

 

 

Mo le taamilosaga i le taimi nei o le maualuga o le tau o le tau i North China Huanghuai ma isi nofoaga, o le a popole nisi o le upega tafaʻilagi o le a tupu aʻe le maualuga o le tau i se tulaga masani? Na faailoa mai e Zheng Zhihai, o le Va'aiga Sili o le National Climate Center, i lalo o le talaaga o le vevela o le lalolagi, o le maualuga o le vevela o Saina e masani ona maua ai se vaega o le amataga o le aso, sili atu le vevela o aso ma le malosi malosi. O loʻo faʻamoemoeina o le vevela i le tele o eria o Saina i lenei taumafanafana e maualuga atu nai lo le taimi lava e tasi o le tausaga, ma le numera o aso maualuga o le vevela e sili atu foi. Aemaise lava i Saina i Matu, Saina i Sasae, Saina Tutotonu, Saina i Saute ma Xinjiang, o le numera o aso maualuga o le vevela e sili atu nai lo le vaitaimi tutusa o le tausaga. O lenei tausaga o loʻo i totonu o le El Nino decay o lenei tausaga, o le Western Pacific subtropical high e malosi tele, e masani ona pulea le nofoaga o le a faʻaalia i le tumau pea o le vevela o le tau, o lea e ono sili atu ona ogaoga le maualuga o le vevela o lenei tausaga. Ae ui i lea, o le maualuga o le vevela o le ai ai se tulaga manino tulaga, o lona uiga, ia Iuni, e masani lava o le maualuga o le vevela i North China ma le eria o Huanghuai, o lea a maeʻa le taumafanafana, o le maualuga o le vevela o le a liliu i saute.

 

 

O a uiga o lenei taamilosaga o timuga mamafa?

 

 

A faatusatusa i le maualuga o le vevela i le itu i matu, o timuga mamafa o loʻo masani pea i le itu i saute. Mai le aso 13 i le aso 15 o Iuni, o se taamilosaga fou o timuga mamafa o le a aafia ai le itu i saute.

 

 

I le vaai atu i le mamafa o timuga i le tele o nofoaga i le itu i saute o lenei taamilosaga, na taʻua ai e Yang Shonan, o le pule o le Vaaitau o le Central Meteorological Observatory, o le vaitaimi sili ona malosi o lenei taamilosaga o timuga na aliali mai i le po o le 13th i le aso o le timu. 15th, o le aofaʻi o timuga o le faagasologa na oʻo atu i le 40 mm i le 80 mm, ma o nisi eria na sili atu i le 100 mm, lea na oʻo atu ai le aofaʻi o timuga o le ogatotonu ma le itu i matu o Guangxi ma le fesoʻotaʻiga o itumalo o Zhejiang, Fujian ma Jiangxi i le 250 mm. E sili atu i le 400 milimita.

00.jpg

 

 

 

 

O le ā le umi o le a faaauau ai pea timuga mamafa?

 

 

Na faailoa mai e Yang Shonan e faapea mai ia Iuni 16 i le 18, Jiangnan, sisifo o Saina i Saute, Guizhou, Sichuan i saute ma isi nofoaga o le ai ai foi le tele o timuga mamafa, timuga mamafa i le lotoifale, ma o mai faatasi ma faititili i le lotoifale ma afa.

 

 

Mai le aso 19 i le 21, o le vaega atoa i sasae o le fusi timuga o le a aveina atu i matu i Jianghuai i le ogatotonu ma le pito i lalo o le Vaitafe o Yangtze, Jianghuai, le itu i matu o Jiangnan, le itu i sisifo o Saina i Saute, sasaʻe o Southwest ma isi nofoaga. e feololo i timuga mamafa, timuga i le lotoifale po'o timuga mamafa.

 

 

I le taimi lava e tasi, i le vaitau o lumanaʻi, o le Huang-Huai-hai ma le itu i matu o le a faʻaauau pea le maualuga o le vevela ma le itiiti o timuga, ma o le lamala e ono tupu atili ai.

 

 

I le feagai ai ma le maualuga o le vevela ma le mamafa o timuga o le tau, faʻafefea ona taulimaina?

 

 

I le vaʻaia o le tau talu ai nei o le maualuga o le vevela, o loʻo fautua mai e le au atamamai e fai e matagaluega talafeagai se galuega lelei o le puipuia ma le soifua maloloina o le puipuia o le vevela, aemaise lava mo tagata matutua o loʻo nofo toʻatasi, tagata mamaʻi maʻi faʻamaʻi umi, aiga maualalo tupe maua ma le le lava le malulu. fale ma tagata faigaluega i fafo. I le taimi lava e tasi, faʻamalosia le faʻasalalau faʻasaienisi, faʻamautinoa le eletise mo le ola ma le gaosiga, ma faʻamautinoa le vai inu ma le gaosiga o vai mo tagata ma manu.

 

 

E le gata i lea, mo le taamilosaga fou o timuga mamafa i le itu i saute, o le vaega o timuga ma le vaitau ua mavae e matua tele lava, ma ua lapataia e le au atamamai o timuga faifai pea e ono mafua ai mala lona lua.