Leave Your Message
Fa'afo'isia Tau Auro

Tala Fou

Fa'afo'isia Tau Auro

2024-06-28

Toe fa'aleleia o tau auro

 

O le asō o Iuni 28, o le faleoloa auro tele na toe faʻaleleia le tau o auro, i luga 5 yuan/gram, o le aofaʻiga o loʻo tausia ile 713 yuan/gram. I le taimi nei, o le tau auro o le faleoloa auro sili ona maualuga mo Chow Sang Sang, i luga 7 yuan/gram, 716 yuan/gram. O le tau maualalo auro o le faleoloa auro mo Shanghai China Gold, e le tulaʻi pe pa'ū, o le tau o le 698 yuan/gram. I aso nei, o le eseesega i le va o le tau o auro o le 18 yuan/gram, ma ua faʻalauteleina le eseesega o tau.

 

Fai mai o le tau o auro, ona talanoa lea e uiga i le tau o le platinum, faʻaauau pea ona ave Chow Sang Sang, o le tau auro o aso nei na tulaʻi mai 7 yuan / g, paʻu tau o le platinum 8 yuan / g, o le tau o le 408 yuan / g. O le tau o le platinum o isi faleoloa auro o le a le lipotia auiliili mo le taimi nei. Afai e te fia iloa le tau o le platinum o faleoloa auro tetele, faʻafeiloaʻi e tuʻu se feʻau. A uma ona vaʻaia e Xiaojin le feʻau, o le tulitatao o le a faʻaopoopo ma faʻatulagaina mo oe.

I aso nei, ua siitia le tau auro, ma ua siitia foi le tau toe faaleleia o auro, i le 5.8 yuan/gram.

A uma ona fai atu le tau auro faaletino, tatou talanoa e uiga i le tau auro faavaomalo:

Ata 1.png

O ananafi, o le tau o le auro na siitia maualuga, ina ua maeʻa sina suiga i lalo, siitia, i luga i le 2330.69 US dollars/ounce, ma mulimuli ane tapunia i luga 1.30% i le 2327.70 US dollars/ounce. O loʻo faʻaauau pea ona fesuisuiai le auro i aso nei, e pei o le lomitusi, faʻatau auro mo se taimi le tumau i le $ 2325.57 / aunese, i lalo 0.09%.

Na siitia le tau o auro i le aso ananafi, aemaise lava ona o le faʻagesegese o faʻamaumauga a le US GDP o le kuata muamua na faʻasalalau ananafi, faʻatasi ai ma le faʻasalalauga a le Ofisa o Leipa e faʻapea o le numera o tagata o loʻo faʻaauau pea ona talosaga mo penefiti leai ni galuega e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, e vaivai le maketi o tagata faigaluega, ma o le fa'amoemoe o le fa'aitiitia o tului ua si'itia. O le tulaga i Sasaʻe Tutotonu o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina, o se lagolago taua foi mo tau auro. Na faʻaauau pea ona tautala le Fed, faʻatapulaʻaina tupe maua auro.

Na taʻua e Phillip Streible, o le pule sili o maketi i le Blue Line Futures, o nisi o faʻamaumauga na faʻasalalau na lagolagoina le maketi auro, o le mea moni o oloa faʻatau oloa na maualalo ifo nai lo le mea na faʻamoemoeina, ma o le faitauga mulimuli o le GDP na matua maualalo, toso i lalo le faʻasologa o tala ma o lea ua siitia ai tau auro.

E tusa ai ma le Times of Israel, 27 taimi i le lotoifale, o le itu i matu o Isaraelu na taia e tusa ma le 40 rockets, o le atunuu na faʻalogoina le tele o sirens puipuiga o le ea. Na taʻua mulimuli ane e Hezbollah le nafa ma le osofaʻiga, fai mai o le tali atu i osofaʻiga a Isaraelu talu ai nei i Lepanona.

O ananafi, na taʻua ai e le Kovana Fed Bowman: "Afai o faʻamatalaga i le lumanaʻi o loʻo faʻaalia ai o loʻo agai pea i luma le tau o le tau o loʻo agaʻi atu i le tatou 2 pasene faʻamoemoe, o le a iʻu lava ina talafeagai le faʻaitiitia o le tau o tupe feterale e puipuia ai faiga faʻavae tupe mai le faʻatapulaʻaina." Matou te leʻi oʻo i le tulaga e talafeagai ai le faʻaititia o fua faatatau o faiga faʻavae ma o loʻo faʻaauau pea ona ou vaʻai i nisi tulaga lamatia i le tau o le tamaoaiga."

I se tulaga lautele, i le le tumau le tumau o tau auro i aso nei, o loʻo faʻatali le maketi mo faʻamaumauga a le US May PCE na tuʻuina atu i le afiafi, poʻo le i ai o se aafiaga sili atu i tau auro, ma e mafai e tagata o loʻo manaʻomia tupe ona gauai atu i ai. I le taimi nei, o le tau o auro e fesuisuiai, pe fautuaina e faʻatali ma vaʻai.