Leave Your Message
Fa'afiafiaga Vaa Tarako

Tala Fou a le Kamupani

Fa'afiafiaga Vaa Tarako

2024-06-09

O le Dragon Boat Festival o tagata Saina e sili atu ona matagofie, o le faʻamanatuina o gaioiga o ni gaioiga eseese foi, o le tele o gaioiga masani o le tuuga vaʻa tarako. O le vaʻa tarako na afua mai i le tapuaʻiga totem, ma faʻatasi ai ma le suiga o manatu o tagata ma le atinaʻeina o sosaiete, o lona uiga faʻaleaganuʻu ua faʻaleleia foi.

 

O va'a tarako e afua mai i tapua'iga totem

O vaa tarako na afua mai i tagata Yue anamua i le talafatai i sautesasae. O tagata Yue Anamua o se ituaiga lilo. E tusa ai ma suʻesuʻega tusitusia, e tele ituaiga tetele ma laiti na tufatufa atu i le itu i saute o lo tatou atunuʻu, o le toʻatele oi latou na iai ni uiga faʻaleaganuʻu masani, ma sa taʻua faʻatasi o tagata Yue anamua. O tagata Yue anamua sa lelei i le aveina o paopao, ma sa latou talitonu i le tarako lolo o lo latou totem.

 

E tusa ai ma le lipoti muamua a le Hemudu Site, i le amataga o le 7,000 tausaga talu ai, na faaaoga ai e tuaa anamua se ala laupapa e tasi e fausia ai se vaa laupapa, ma faaopoopo ai se foe laupapa.

 

"Huainan Zi Qi Common Training" tusia: "O tagata Hu e faigofie mo solofanua, sili atu tagata e faigofie mo vaʻa." I Saina anamua, e masani ona faʻaogaina e tagata i le itu i saute o fesoʻotaʻiga vai vaʻa e fai ma auala e gaosia ai ma felauaiga. Tagata i le galuega o le fagotaina o i'a ma ula, nai lo le seleselega o mea tau vai; Fa'afiafiaga va'a fa'atusatusa i le saoasaoa, fa'afiafiaga i le gaosiga o galuega ma taimi paganoa, o le fa'ata'ita'iga lea o tauvaga anamua.

 

O le tagatanuu anamua o Wuyue na ave le tarako e fai ma ana totem. "Shuoyuan · Fengzheng" ma isi mea na fai mai: o tagata o Wu Yue o loʻo i ai le aganuʻu o le "motu o le tino" ma le "galue e pei o se tama tarako". Ina ia faʻaalia ai oi latou o le tupuga o le "tarako" ma le faʻaaloalo mo le tuaa tarako, na tatalo ai le nuu o Wu Yue i le tupuga o le tarako i le Atua tarako e puipuia o latou ola ma aloese mai le afaina o gata ma iniseti, ma faia ai se mamalu tele. taulaga tarako i le aso lima o Me i tausaga uma.

 

O tagata Wu Yue o le a avea ma teuteuga tarako i luga o le tino, o le vaa laupapa e vaneina foliga o se tarako, o le ulu tarako e maualuga, o le siʻusiʻu tarako ua liliu i luga, valiina i lanu eseese, ua taʻua o le tarako vaa. Fu'a felanulanua'i lele, tagata talavou ma le vaeluagalemu "ofu felanulanua'i, ulu tarako", i le leo fa'afuase'i o talipalau e fai tuuga va'a tarako.

 

O le uluai faamaumauga o le vaʻa tarako i Saina e mafai ona maua i le Biography of Mu Tianzi: "O le Alo o le Lagi o loʻo tietie i se vaʻa manulele i luga o se vaʻa tarako, opeopea i le taufusi." I le tausamiga o le ofoina atu o taulaga i le tarako totem, e tauva tagata ma paopao teuteu i tarako e tapuai i le atua o le fiafia, o Minglong. I le taimi o le tuuga vaa tarako, e lafo e tagata ituaiga eseese o meaʻai o loʻo teuina i faagaau ofe pe afifi i laulaau i le tarako le Atua e 'ai ai.

 

I lenei galuega fa'alelotu ma tu ma aga masani e tumu i mealilo, o le va'aiga olaola o le tuliloaina o le tasi ma le isi natia ai le tete'e o tagata mo le saogalemu o le ola. O le uiga muamua lea o le aganuu tarako.