Leave Your Message
Изградба на новата фабрика

Вести од компанијата

Изградба на новата фабрика

2024-04-08

На 23.08.2023 година, во индустрискиот парк Џинггонг во економската и технолошката развојна зона Хуиксиан се одржа церемонијата на отворање на годишниот проект за енергетски трансформатор за заштеда на енергија на Енергетската индустрија Хенан Јубиан со годишно производство од 20.000 единици. Лиу Ксин, директор на Канцеларијата на Комитетот за управување со економската и технолошката развојна зона, Ли Тианхаи, директор на Бирото за планирање и градба, Куи Женгуо, Ма Џинкун, претседател на Јубиан електричар и релевантен одговорен персонал на проектот присуствуваа на церемонијата на започнување.

На церемонијата, Лиу Ксин и Ли Тианхаи одржаа говори соодветно, изразувајќи ја својата силна поддршка за почетокот на проектот и нивните жестоки очекувања за изградбата на проектот. Тие ја истакнаа непоколебливата посветеност на Владата за промовирање на стабилниот и брз развој на компанијата и ја истакнаа важноста на овој проект за промовирање на проширувањето на капацитетите на паркот и подобрување на квалитетот.


Од 2022 година, развојната зона совесно ги спроведува висококвалитетните развојни барања поставени од провинцискиот партиски комитет и провинциската влада за развојната зона. Паркот се фокусира на опслужување на постојните претпријатија и привлекување нови инвестиции и се стреми да спроведе „повлекување од селата и влегување во паркови“. Годишниот производствен капацитет на Henan Yubian Electric од 20.000 единици енергетски трансформатори за заштеда на енергија е важен дел од оваа иницијатива и важна пресвртница во висококвалитетниот развој на регионот.


Проектот има вкупна инвестиција од 250 милиони јени и е изграден од Henan Yubian Electric Co., Ltd. со годишно производство од 20.000 енергетски трансформатори за заштеда на енергија. Зафаќа површина од приближно 73,7 хектари, 6 фабрики и градежна површина од 48.000 квадратни метри. Главните производи вклучуваат трансформатори за заштеда на енергија и друга енергетска опрема, кои ќе ја задоволат огромната побарувачка на пазарот и ќе генерираат значителни економски и социјални придобивки. Успешното расчистување на компанијата се очекува да внесе нов импулс во висококвалитетниот развој на Економската развојна зона.


Силната владина поддршка и постојаниот и брз моментум на компанијата се јасни знаци за заедничките напори за придвижување на проектот напред, нагласувајќи ја нејзината посветеност за постигнување одржлив раст и просперитет во регионот.